Nebylo nic nalezeno.

Uživatelé drog stárnou

Lepší péče o stárnoucí uživatele drog

Projekt BeTrAD si klade za cíl poskytnout organizacím, institucím a samosprávám modely dobré praxe, které vytvářejí příležitosti pro vytváření a zlepšování služeb pro stárnoucí uživatele drog.

Program BeTrAD – Better Treatment for Ageing Drug Users

Závislost na psychoaktivních látkách bývá často spojována s mladými lidmi,avšak ruku v ruce se stárnutím evropské populace stárnou i evropští uživatelé drog. Za posledních dvacet let se v Evropské Unii významně zvýšil počet starších chronických a problematických uživatelů drog. Stávající služby pro takové klienty jsou však nedostatečné. Cílem programu BeTrAD je tuto situaci změnit a zlepšit dostupné služby pro stárnoucí chronické uživatele drog.

Hlavním cílem projektu je poskytnout organizacím v systému drogové péče, geriatrickým institucím a místním samosprávám nástroje a modely osvědčených postupů (příklady dobré praxe), které vytvářejí příležitosti pro vytváření a zlepšování služeb pro stárnoucí uživatele drog. Významnou prioritou je zapojit uživatele drog a jejich zástupce do vývoje a realizace výsledků projektu.

Cílovou skupinou jsou organizace pracující v oboru adiktologie a geriatrie a samosprávy. Druhou cílovou skupinou jsou pak samotní stárnoucí uživatelé drog.

Více se o programu můžete dozvědět v newsletterech v anglickém a německém jazyce a také na webových stránkách http://www.betrad.eu/.

V případě dotazu či zájmu o projekt a jeho obsah kontaktujte Mgr. Davida Peška, Kontaktní centrum SANANIM.

Kontaktní osoba:

Mgr. David Pešek
Vedoucí – Kontaktní centrum SANANIM
Na Skalce 819/15, 150 00, Praha 5
+420 773 511 553

http://www.sananim.cz/
http://www.facebook.com/kacko/

Přílohy: