Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Program Týdne nízkoprahových klubů 2021

Nízkoprahové kluby zvou na návštěvu světa teenagerů. Podívejte se, jakým programem lákají své návštěvníky!

Poslední zářijový týden je v Česku tradičně věnován kampani Týden nízkoprahových klubů pořádané Českou asociací streetwork (ČAS). Nízkoprahové kluby pro děti a mládež se v tomto týdnu otevírají široké veřejnosti. Tématem patnáctého ročníku s podtitulem Škola, jak ji (ne)známe je svět teenagerů, proměny školy a duševní zdraví dětí a dospívajících. Letos se do kampaně zapojilo 107 nízkoprahových programů poskytujících služby pro děti a mladé lidi. 

Podtitulem ‚Škola, jak ji (ne)známe‘ chceme upozornit na nezastupitelnou roli nízkoprahových klubů při návratu dětí do škol, který bude pro mnohé dospívající letos obzvlášť náročný. Kampaň vnímáme jako příležitost posunout mezioborovou spolupráci dále, ale také přiblížit veřejnosti svět dnešních teenagerů,“ přibližuje myšlenku letošního zaměření kampaně Martina Zikmundová, ředitelka České asociace streetwork. 

V týdnu od 20. do 24. 9. 2021 má veřejnost možnost bezplatně navštívit přes sto nízkoprahových klubů ze 13 krajů České republiky. Kromě nahlédnutí do činnosti a fungování klubů mohou zejména rodiče teenagerů v rámci bezplatného poradenství získat odborné rady ohledně problémů týkajících se dospívání jejich dětí. Každý klub si také připravuje svůj vlastní program.

A na co se letos můžete v rámci Týden nízkoprahových klubů 2021 těšit?

Zde naleznete seznam akcí jednotlivých zařízení podle krajů. 

Organizace akcí proběhne za dodržení aktuálních epidemiologických opatření. Pro více informací o jednotlivých akcích prosím sledujte webové stránky organizátorů konkrétních akcí.

Kontakt pro média:

Česká asociace streetwork
Martina Zikmundová, ředitelka ČAS
zikmundova@streetwork.cz, tel: +420 774 913 777

Lucie Nemešová, tiskový servis
Lucie.nemesova@gmail.com, tel.: +420 602 325 029

Tagy