Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Co chystají nízkoprahy v rámci Týdne nízkoprahových klubů 2019?

Poslední zářijový týden patří tradičně nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež. Na co se letos můžeme v rámci Týdne nízkoprahových klubů těšit?

Letošního ročníku Týdne nízkoprahových klubů se účastní více jak stovka zařízení z celé České Republiky. Akci pořádá Česká asociace streetwork.

V týdnu od 23. do 29. září 2019 mohou lidé po celé republice navštívit nízkoprahové kluby pro děti a mládež. Do letošního třináctého ročníku se zapojilo na 112 zařízení, zastoupených je všech 14 krajů. Cílem akce je zejména odstranit bariéry mezi kluby a veřejností, která často netuší, k čemu kluby pro děti a teenagery slouží nebo jak přesně fungují.

V rámci týdne pořádáme akce a ukazujeme tak činnost nízkoprahových klubů veřejnosti, školám, sousedům, firemním dárcům nebo zástupcům samospráv, aby se blíže seznámili s prací klubů. Jedná se o registrovanou sociální službu, která dětem nabízí odbornou pomoc a poradenství, a hlavně pocit naprostého bezpečí. Tyto služby nemají v systému dalších sociálních služeb obdobu a předchází mimo jiné závěžnějším problémům, do kterých by se děti mohly dostat,“ říká ředitelka České asociace streetwork Martina Zikmundová s tím, že sami rodiče někdy chápou klub jako něco stigmatizujícího.

A na co se letos můžeme v rámci Týdne nízkoprahových klubů těšit? 

Zde naleznete seznam akcí jednotlivých zařízení podle krajů:

Kontakt pro média:

Česká asociace streetwork
Martina Zikmundová, ředitelka ČAS
zikmundova@streetwork.cz

Lucie Nemešová, tiskový servis
Lucie.nemesova@gmail.com, tel.: +420 602 325 029

Tagy