Nebylo nic nalezeno.

Rozkoš uvede novou hru

Divadelní soubor Rozkoš fungující již 16. rokem v rámci občanského sdružení Rozkoš bez rizika uvede zbrusu novou jedenáctou divadelní hru - tragikomedii Taťkové a kukačky aneb Všichni jsou úchylové.

Divadelní soubor Rozkoš fungující již 16. rokem v rámci občanského sdružení ROZKOŠ bez RIZIKA vás srdečně zve na premiéru své zbrusu nové, jedenácté divadelní hry Taťkové a kukačky aneb Všichni jsou úchylové. Autorkou textů je opět PhDr. Hana Malinová, CSc., generální ředitelka organizace.

ilustrační foto (www.rozkosbezrizika.cz)Drsný a zároveň úsměvný příběh, který si skutečně nebere servítky, soubor poprvé předvede v pražském klubu Rock Café. V představení vystupují bývalé i současné sexuální pracovnice, jejich děti, vnuci, pěstounky a vypomáhají hlavně zpěvem sociální pracovnice ROZKOŠE bez RIZIKA a přátelé souboru.

Kdo jsou Taťkové a kukačky?

Představení je na počátku rozděleno do několika dějových míst, ze kterých jsou jemné nitky příběhu nakonec svedeny dohromady. Nahlédneme do osudů neúplných, různě „poskládaných“, zkrátka ne právě vzorových rodin, kdy nás autorka hry doslova bez cenzury zahrne syrovými dialogy a spontánními reakcemi. Můžete se těšit i na nové písně zhudebněné opět Ing. Vladimírem Peckou.

A tradičně, co o hře říká autorka?

„Po určitém časově omezeném odloučení jsem do svých her a do divadelního souboru Rozkoš přibrala muže. Působila jsem jako náš národní zástupce v otázkách řešení chudoby v Evropě. Lidé a osudy, do nichž jsem měla možnost nahlížet, mě inspirovali - začala jsem víc přemýšlet o chlapech, jejich tužbách, krutosti i zranitelnosti a nakonec to vyústilo v napsání nové hry…..“

Divadelní činnost poskytuje kromě radosti ze společně vytvořeného a publikem většinou oceňovaného díla, možnost pro naše klientky a jejich rodiny zapojit se do týmové práce, předvést odlišné charaktery v rolích, podílet se na něčem důležitém, a hlavně vymanit se z vyjetých kolejí jejich obtížných životních drah.

Mezi nejslavnější hry souboru Rozkoš patří Stařeny, A co všichni ti muži, pohádky Kumalo a Nic, a Tragédie na Mississippi. Hráli jsme mimo jiné několikrát v klubu Roxy, dále v klubu II.patro, galerii Langhans, každoročně na konferenci o AIDS v Poděbradech, ve Strašnickém divadle, v brněnském divadle Husa na provázku, v Ostravě v rámci rómského festivalu, dále v rámci divadelních festivalů Hobblík v Hodoníně, Šrámkův Písek, Babí léto a mnoha dalších. Mezi významné zahraniční akce jistě patří vystoupení souboru ve Vídni na konferenci AIDS 2010.

R-R je nestátní nezisková organizace. Posláním organizace je zmenšit sociální a zdravotní rizika nejen u cílových skupin, ale následně i u širší populace. Dlouhodobým cílem je udržet dosavadní nízký počet HIV pozitivních a nemocných s AIDS. R-R šetří veřejné prostředky na zdravotní péči. Konkrétní činnost R-R spočívá v prevenci, diagnostice a léčbě sexuálně přenosných infekcí, a v poskytování sociálních a terapeutických služeb. Cílovou skupinou jsou osoby s rizikovým sexuálním chováním. Jde převážně o ženy poskytující placené sexuální služby. Našich 9 týmů terénních pracovnic působí celkem ve 12 krajích. Máme tři samostatná zdravotně sociální centra - Praha, Brno, České Budějovice. R-R je jedinou zdravotnicko-sociální organizací v České republice, která pracuje s touto cílovou skupinou v takovémto rozsahu.