Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Jakub Vokurka – Práce se změnou v NZDM

Změna může být vnímána negativně, ale také jako výzva a příležitost. Jak se změnou pracovat v rámci NZDM? Inspirujte se příspěvkem, který shrnuje zkušenosti NZDM HoPo a Autobus s tímto tématem.

Příspěvek Jakuba Vokurky (NEPOSEDA) na konferenci Terénní a nízkoprahové programy 2020/21 – Limity a etika v sociální práci představuje práci se změnou jako zajímavou filozofii služby. 

„Cílová skupina se neustále vyvíjí, potřeby mladých lidí se často mění a musíme na ně reagovat. Pracujeme v nejistých podmínkách – finančních, prostorových, kolegové přicházejí a odcházejí, mění se trendy ve společnosti. Změna je něco, s čím se často potýkáme.“ říká Jakub Vokurka a dodává: „Chceme ostatní služby inspirovat k tomu, aby se změny nebály a snažily se službu rozvíjet směrem k tomu, co cílová skupina potřebuje a kam daná lokalita směřuje.“

Anotace příspěvku:

Odliv klientů nízkoprahových služeb pro mládež je dnes často přetřásaným tématem. Způsobem, jak mu čelit, je schopnost neustálé adaptace na měnící se podmínky v závislosti na potřebách klientů. To se jednoduše řekne, ale jak to převést do reality? Za NZDM HoPo a Autobus vám představíme naše zkušenosti a tipy v práci s komunitou, akcemi a programem, které v lokalitě děláme.

Medailonek přednášejícího:

Bc. Jakub Vokurka – v současné době pracuje jako vedoucí nízkoprahového klubu a terénního programu Autobus pod organizací Neposeda. V Autobuse působí již sedmý rok. Zároveň je pražským koordinátorem Ligy férového fotbalu. První zkušenosti s prací s dětmi a mládeží získal v Salesiánském středisku mládeže v Kobylisích. 

Pokračujte na stránku konference Terénní a nízkoprahové programy 2020/21 - Limity a etika v sociální práci a čtěte více informací o konferencích ČAS.

Další příspěvky konference:

Tagy