Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto

Krizová intervence nejen pro streetwork – základy

Česká asociace streetwork vás zve na dvoudenní kurz, který je realizován ve spolupráci s Institutem kontaktní práce s.r.o. Kurz je akreditován u MPSV pod č. A2019/1219-SP/PC/PP/VP.

Termín kurzu:

  • 16. – 17. 9. 2020

Výuka:

  • 10–18 hodin (2. den 9–17)

Rozsah kurzu:

  • 16 vyučovacích hodin

Počet účastníků:

  • 16

Anotace:

V rámci kurzu se účastníci seznámí s klíčovými teoretickými poznatky týkajícími se krize a práce s krizovými stavy a osvojí si základní dovednosti krizové intervence tak, aby její principy byli schopni uplatňovat v přímé práci s klienty s akcentem na použití v nízkoprahových službách. Kurz je určen pro streetworkery, kontaktní pracovníky a další sociální pracovníky a pracovníky v nízkoprahových sociálních službách, kteří přicházejí do kontaktu s klienty v náročných životních situacích. Je veden interaktivně s důrazem na praktický nácvik stabilizace klienta, aktivizace jeho zdrojů podpory a nasměrování na další služby. Součástí kurzu je také dostatek prostoru pro rozvíjení vlastní sebereflexe (silných a rozvojových stránek v kontaktu s krizovými stavy).

Lektoři (výuku vedou vždy dva lektoři):

Mgr. Peter Porubský vystudoval psychologii a biologii na univerzitě ve slovenské Nitře. V letech 2010–2018 pracoval jako vedoucí Linky bezpečí. Absolvoval psychoterapeutický výcvik SUR, výcvik v telefonické krizové intervenci, v motivačních rozhovorech a v rodinném poradenství. Celý svůj dosavadní profesní život se věnuje oblasti sociální péče, neziskovému sektoru, prevenci rizikového chování u dětí a mládeže, lektorování, psychoterapii a psychologickému poradenství. Při lektorování rád propojuje teorii se zkušenostmi z praxe.

Mgr. Barbara Ernest je psycholožka, s rozsáhlými zkušenostmi s psychoterapií a krizovou intervencí. Pracuje v soukromé psychologické praxi v Praze a na dětské krizové lince (Linka bezpečí, z. s.) – zde 9 let působila na pozici vedoucí směny a aktuálně je součástí lektorského týmu. Zaměřuje se na lektorování témat týkajících se zejména přímé práce s klienty, tak i témat týkajících se podpory a vedení pracovníků v pomáhajících profesích.

Místo konání:

Cena kurzu:

  • 3 300 Kč
  • 2 900 Kč pro účastníky z členských zařízení České asociace streetwork, z.s.
  • Pro účastníky bude k dispozici káva a čaj.

Uzávěrka přihlášek:

  • 25. 8. 2020

Na kurz se můžete přihlásit ZDE.

Tagy

Cena kurzu

3 300 kč

Pro účastníky z členských zařízení České asociace streetwork z.s. cena 2 900 Kč.

Více informací o kurzu Vám poskytne Iva Kabeláčová, kabelacova@streetwork.cz, tel.: +420 773 832 006&l