Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto

Techniky prevence rizikového chování v kyberprostoru využitelné při práci s dětmi a mládeží v sociálních službách

Česká asociace streetwork vás zve na jednodenní kurz, který je realizován ve spolupráci s Institutem kontaktní práce s.r.o. Kurz je akreditován MPSV pod č. A2019/1218-SP/PC a proběhne on-line.

Termín kurzu:

  • 18. 11. 2020

Výuka:

  • 10–17 hodin

Rozsah kurzu:

  • 8 vyučovacích hodin

Počet účastníků:

  • 15

Anotace:

Tento kurz volně navazuje na kurz Základy digitální gramotnosti pro pracovníky s dětmi a mládeží v kontextu sociálních služeb (jeho absolvování ale není podmínkou účasti). Klade si za cíl předat praktické dovednosti a paletu konkrétních aktivit využitelných při práci s klienty. Účastníci se interaktivním způsobem naučí, jak otevírat a vést témata se skupinou klientů i s jednotlivci, naučí se rozpoznávat případné rizikové chování svých klientů a adekvátně na ně reagovat s cílem snížit míru jejich ohrožení při využívání internetu. Účastníci se naučí možnosti a hranice komunikace s klientem přes chatovací nástroje a dozví se, jak efektivně využívat sociální sítě k prezentaci své služby.

Účastníci budou na kurzu potřebovat svůj notebook. Součástí výuky je práce s internetem.

Lektoři:

Mgr. Jiří Kocourek – s Českou asociací streetwork spolupracuje od roku 2006. Realizoval např. tyto projekty: portál streetwork.cz, dokument Čekárna na dospělost, sada preventivních komiksových materiálů, Týden nízkoprahových klubů, Turné pro nízkoprahy, ČASovaná bota atp. Od roku 2012 je vedoucím inovativního projektu Streetwork Online. Současně také pracuje od roku 2014 jako manažer Nadace Komerční banky, a.s. – Jistota. Dříve pracoval v České televizi. Stál u zrodu sbírkového projektu Pomozte dětem. Spolupracoval s Nadací Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, Nadací rozvoje občanské společnosti, Univerzitou Karlovou v Praze a Dětským krizovým centrem. Vystudoval sociální pedagogiku.

Místo konání:

  • on-line
  • Budete potřebovat počítač s webkamerou a mikrofonem a kvalitní internetové připojení.

Cena kurzu:

  • 1 800 Kč
  • 1 500 Kč pro účastníky z členských zařízení České asociace streetwork, z.s.

Uzávěrka přihlášek:

  • 9. 11. 2020

Tagy

Cena kurzu

1 800 Kč

Pro účastníky z členských zařízení České asociace streetwork z.s. cena 1 500 Kč.

Kurz bude realizován on-line. Poslední volná místa, uzávěrka prodloužena. Více informací o kurzu Vám poskytne Iva Kabeláčová, kabelacova@streetwork.cz, tel.: +420 773 832 006