Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto

Trénink rozeznávání potřeb klienta a jeho zakázky

...aneb "sakra, von zase neví, co chce". Kurz se zaměřuje na dovednost cíleného, mapovacího kontaktu a rozhovoru, kdy jsou klientovy aktualizované potřeby pojmenovávány jako možné zakázky.

Česká asociace streetwork vyhlašuje kurz Trénink rozeznávání potřeb klienta a jeho zakázky aneb "sakra, von zase neví, co chce". Dvoudenní 14 hodinový workshop pro max. 15 osob je určen pracovníkům v přímé práci, např. TP, NZDM, KC, poradny. Kurz má akreditaci MPSV.

Termín:

  • 23. – 24. 10. 2018

Výuka:

  • 1. den: 10 – 17 hod. 
  • 2. den: 9 – 16 hod.

Lektoři:
Mgr. Eva Vernerová
– psychoterapeutka, supervizorka ČAS
MgA. Viktor Dočkal – dramaterapeut, kandidát supervizor ČIS
Kurz je veden po celou dobu oběma lektory.

Anotace kurzu:
Kurz je určen pracovníkům v pomáhajících profesích, pro které je uchopení zakázky klienta základním předpokladem k vytvoření spolupráce. Kurz se zaměřuje na dovednost cíleného, mapovacího kontaktu a rozhovoru, kdy jsou klientovy aktualizované potřeby pojmenovávány jako možné zakázky. Kurz napomáhá pracovníkům rozlišovat kontext klientovy situace, fáze procesu motivace, sebeuvědomění a jeho připravenost ke změně. V neposlední řadě mají pracovníci možnost naučit se odkrýt možné překážky k naplnění zakázky a dosáhnout tak subjektivní spokojenosti klienta. Dalším přínosem pro klienta je pracovníkem zprostředkované zvědomění možnosti volby, zvýšení klientovy kompetence převzít zodpovědnost za svoji situaci.

Seminář bude veden interaktivní dramaterapeutickou formou. Na seminář si připravte situaci s klientem, kdy jste si Vy nebo klient/ka nevěděli rady, obtížně jste hledali zakázku či ji bylo obtížné jakkoliv definovat.

Základní otázky:
Proč je tady? Co chce? Jak to z něho dostat?
Je to zakázka pracovníka nebo klienta nebo služby?
Čí je zodpovědnost, když klient neví?

Místo konání:

  • Tudytam, Praha
  • K dispozici káva, čaj. Strava zajištěna není.

Cena semináře:

  • Cena kurzu stanovena ve výši 3300 Kč.
  • Pro účastníky z členských zařízení České asociace streetwork z.s. cena 2800 Kč.

Uzávěrka přihlášek: 2. 10. 2018 V kurzu jsou stále volná místa, je možné se hlásit i po uzávěrce. Více info poskytne Klára Šmejkalová, smejkalova@streetwork.cz, tel:+420 774 913 776

Tagy

Cena kurzu

3300 Kč

Pro účastníky z členských zařízení České asociace streetwork z.s. cena 2800 Kč.

Více informací o kurzech Vám poskytne Klára Šmejkalová, smejkalova@streetwork.cz, tel:+420 774 913 776