Nebylo nic nalezeno.

Slavnostní otevření Restart Shopu II

Otevřeli jsme Restart Shop II

31. 10. jsme na adrese Komunardů 14 v pražských Holešovicích oficiálně otevřeli nový obchod Restart Shop II.

31. 10. jsme oficiálně otevřeli nový obchod Restart Shop II za přítomnosti partnerů, podporovatelů a přátel projektu.  Na adrese Komunardů 14 v pražských Holešovicích poskytujeme podporovaná pracovní místa lidem z cílových skupin, kterými mohou být osoby bez přístřeší, osoby dlouhodobě nezaměstnané, osoby ohrožené závislostmi a příslušníci etnických menšin, včetně osob z odlišného sociokulturního prostředí, imigrantů a azylantů.

Cesta k otevření obchodu byla nelehká a strastiplná. Největším kamenem úrazu se ukázalo samotné nalezení prostor vhodných pro zřízení prodejny. Strávili jsme hodiny na realitních serverech, emailovou korespondencí a telefonickými hovory s majiteli nemovitostí či zástupci realitních kanceláří, pochůzkami v pražských ulicích a prohlídkami pronajímaných prostor. Nabízené prostory byly buď malé, ve špatném stanu, na špatném místě nebo drahé. Štěstí se k nám obrátilo čelem u majetkové komise na radnici Prahy 7, kde jsme, k naší velké radosti, zvítězili u výběrového řízení a následně jsme podepsali smlouvu o pronájmu obchodu u tramvajové zastávky Dělnická.

Pak už se všechno rozběhlo správným směrem k vytouženému cíli. Nastala fáze vymýšlení podoby a uspořádání obchodu. Následovalo hledání a nákup nezbytného vybavení. Poté nastoupil zručný řemeslník, který všechny štendry, police, skříně a regály sestavil, přivrtal, pověsil a umístil. Natírali jsme, přitloukali, šroubovali, myli a uklízeli. Prodejnu jsme zavezli zbožím čekajícím v našem skladu a po jeho rozmístění jsme 26. 9. rozběhli zkušební provoz Restart Shopu II.

Jak se ukázalo, nový obchod se v Holešovicích velmi rychle zabydluje a nachází svoje příznivce nejen v řadách obyvatel přilehlého okolí a lidí, kteří do lokality jezdí za prací, ale i spřátelených spolků a organizací působících na Praze 7.  Restart Shop si za krátkou dobu získal mnoho věrných zákazníků, kteří se do něj vrací a nakupují, a také dárců, kteří obchod zásobují rozmanitými předměty, knížkami, hračkami a oblečením.

Z nekonečného seznamu darovaných věcí můžeme jmenovat cennosti a kuriozity jako jsou: sbírka růžového porcelánu, plyšová bouda pro psa do bytu, staré kovové mlýnky na mák, na strouhanku i na maso, speciální hrnek pro pány s knírem, vánoční stromek, který můžete v době vánoc obdivovat za výlohou, soška koně Royal Dux, 10 kratiknotů, hodiny pendlovky… Už se těšíme na další!

Tímto bychom rádi poděkovali všem, kteří se na vybudování Restart Shopu II a podíleli a všem našim podporovatelům. Děkujeme!!!

Projekt Restart Shop, registrační číslo CZ.07.3.63/0.0/0.0/16_031/0000153  je podpořen z Operačního programu Praha – pól růstu ČR a je spolufinancován Evropskou unií.

 

Tagy