Nebylo nic nalezeno.

Terénní pracovník Příbram

Hledáme teréňáka a káčkaře pro oblast Příbram

Došli jste k poznání, že honění se za výsledky v byznysu, ani nekonečné papírování na úřadě není nic pro vás? Baví vás práce s lidmi a chtěli byste jim pomáhat? Zajímá vás adiktologie, nebo už s ní dokonce máte zkušenosti? Chcete pracovat v neziskovce, která úspěšně funguje přes 20 let? Je vám alespoň 21 let? Jste trestně bezúhonní a po všech stránkách způsobilí? Tak hledáme právě vás.

Kdo jsme my

Jsme zkušený tým služeb kontaktního centra a terénních programů Centra adiktologických služeb v Příbrami. Pracovní vztahy budujeme na důvěře, na vzájemném spolehnutí se na sebe a tak hledáme někoho, kdo mezi nás dobře zapadne a náš tým dobře doplní. Práce nás všechny baví, což znamená, že se jí také snažíme neustále rozvíjet a posouvat dál. Pokud tedy rádi přicházíte s novými nápady, u nás určitě pro ně bude prostor.

Jsme součástí velké organizace, která funguje v adiktologii už více jak 20 let a provozuje 17 sociálních, zdravotních a primárně-preventivních služeb v Praze a Středočeském kraji. Díky tomu mohou naši klienti přecházet mezi jednotlivými programy a službami, můžeme konzultovat složité otázky s dalšími kolegy, kteří jsou dlouholetí profesionálové v oboru.

Co budete dělat

  • Budete pracovat s lidmi. S lidmi, kteří se nachází v obtížné životní situaci a užívají návykové látky. Ale také s těmi, kteří s nimi žijí a snaží se jim pomoct.
  • Budou za vámi chodit k nám do kontaktního centra v Příbrami, ale vy za nimi budete také vyrážet ven. Někdy do squatu, do parků a nebo do okolních měst a vesnic. Když bude potřeba, budete s nimi chodit na úřady a k doktorům.
  • Budete jim měnit jehly, rozdávat kondomy, povedete s nimi dialog, při něm budete trpělivě naslouchat, budete s nimi vytvářet vztah založený na důvěře, který je často klíčem k dosažení vytyčených změn.
  • S některými se uvidíte jen jednou, s některými budete mít prostor pro dlouhodobější práci, s prvky case managementu.
  • Nebudeme lhát, bez papírování to nepůjde. Část své pracovní náplně strávíte u počítače, bylo by proto fajn, abyste byli kamarádi. Budete evidovat, vykazovat, zapisovat, komunikovat s úřady i dalšími státními orgány.

Koho potřebujeme

  • Nemusíte mít bůhvíjaké zkušenosti ani školy. Stačí, když se budete chtít učit a bude Vás práce bavit. Oceníme, pokud už vzdělání v oboru (SŠ, VOŠ, VŠ sociálního, zdravotního či adiktologického směru), nebo praxi máte, zaučení Vám půjde rychleji. A pokud nemáte, ale budete o práci v sociálních službách skutečně stát, pošleme vás na potřebný kurz.
  • Potřebujeme někoho, kdo u nás budete chtít pracovat, alespoň na poloviční úvazek každopádně ale platí, čím víc, tím líp. Určitě to bude chtít, abyste mohli chodit do práce nejen dopoledne, ale také odpoledne a někdy i v podvečer.
  • Bude bezva, když budete mít řidičák, ale nebojte se, že by to nešlo i bez něj.

Co vám můžeme nabídnout

  • Naše organizace je dostatečně velká, aby svým lidem nabídla stabilitu, ale pořád dost malá na to, abychom se všichni znali osobně. Postupně rosteme a rozšiřujeme spektrum našich služeb, ale nikdy na úkoj jejich kvality. Víme, že vše má svůj čas.
  • Pravidelně se s ostatními kolegy setkáváme, ať už na vánočním večírku nebo na strategickém plánování. Každý tedy dostane příležitost se na směřování společnosti aktivně podílet.
  • Snažíme se sledovat trendy, podporujeme vzdělání. Samozřejmostí je poskytována supervize a intervize. Pošleme vás na stáž do jednotlivých služeb, ať víte jak to u nás chodí. Umožníme vám další profesní vzdělání. Když budete chtít, pošleme vás omrknout, jak to dělají v zahraničí. Vyzkoušíte si taky, jak funguje projekt financovaný z evropských dotací. 

Myslíte si, že by nám to spolu mohlo šlapat? Pošlete nám pár slov o sobě a svůj životopis do 26. 6. 2019 na email chaloupkova@magdalena-ops.cz. Do předmětu uveďte VŘ PB-KC/TP 2019. Pokud si padneme do oka, pozveme vás na pohovor, abychom se seznámili. Potom si u nás zkusíte dvoudenní stáž, a když vše půjde, jak má, podepíšeme smlouvu. Začít pracovat můžete od 2.týdne v červenci 2019, ale nebojte se, že bychom se nedomluvili, pokud už máte léto rozplánované.  

„Každý člověk je důležitý, někdo tím, kým je, jiný tím, jaký je a většina tím, kým se může stát.“