Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Jiří Vlček – Uživatelky – matky s dětmi

Málokteré téma vyvolá tolik emocí, jako matky malých dětí užívající návykové látky. Přesto samotná skutečnost, že matka užívá, nemusí nutně znamenat, že selhává v péči o dítě. Jak s takovou maminkou pracovat a vést ji citlivě ke změně životního stylu? A jaké nároky to na nás jako pracovníky klade?

V dalším příspěvku konference Terénní a nízkoprahové programy 2020/21 – Limity a etika v sociální práci se společně s přednášejícím podíváme na kontroverzní téma adiktologických klientek – matek. Autor příspěvku Jiří Vlček (KRYSTAL HELP) nás seznámí s dilematy, které při práci s touto cílovou skupinou vznikají a nastíní dobrou praxi. 

Anotace příspěvku:

Práce s klienty sociálních služeb, která zřejmě vyvolává nejvíce emocí. Představy vs. běžná realita. Zkrácená kazuistika. Několik rolí pracovníka a jejich možný střet. Rizika vnášení vlastních hodnot. Profesní předpoklady pro práci s matkami uživatelkami. Metody práce (aktivní naslouchání, zrcadlení, SMART plánování). Teorie citové vazby podle Bowlbyho. Matka vs. pěstouni.

Medailonek přednášejícího:

Jiří Vlček – terénní a kontaktní pracovník KRYSTAL HELP z.ú. Pravidelný lektor Letní školy HARM REDUCTON. Člen správní rady OPEN HOUSE o.p.s. Jako terénní pracovník působí od roku 1999. Spoluzakladatel a vedoucí K-centra KRYSTAL. Deset let byl terénním pracovníkem v organizaci OPEN HOUSE o.p.s. Pracoval v terénních programech ve městech Krnov, Opava, Bruntál a Vrbno pod Pradědem. V roce 2016 byl nominován na Časovanou botu České asociace streetwork. V minulosti byl rovněž krajským koordinátorem PS MSK STREET.

Pokračujte na stránku konference Terénní a nízkoprahové programy 2020/21 - Limity a etika v sociální práci a čtěte více informací o konferencích ČAS.

Další příspěvky konference:

Tagy