Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Terénní pracovníci vyzývají: Pomozme lidem bez domova přečkat zimu

Nová kampaň ČAS mapuje možnosti pomoci lidem bez přístřeší.

Česká asociace streetwork spouští novou kampaň, která mapuje možnosti pomoci lidem bez přístřeší. Na adrese www.pracenaulici.cz vytvořila manifest účinné pomoci ve formě třinácti bodů, který bude ve spolupráci s dalšími organizacemi doplňovat odkazy na konkrétní aktivity. Tento projekt má za cíl soustředit na jedno místo tipy, jak lidem bez domova může pomoci doslova každý a okamžitě.

Pomoci mohou jednotlivci, firmy, úřady nebo nejrůznější spolky. Nejedná se jen o finanční pomoc nebo jiné dary, svůj význam má i prosté projevení zájmu o lidi bez domova. Dále je možné jim poskytnout individuální profesní schopnosti, od zdravotní péče, přes kadeřníka až po právní služby.

Aktivizační kampaň startuje v únoru 2019. Manifest účinné pomoci bude propagován především online a budou se k němu moci přidat všechny organizace, které osloví. Manifest bude zviditelněn plakáty na pražských lavičkách a inzercí ve vybraných médiích.

Faktem totiž je, že v Česku může žít až 70 tisíc lidí bez domova, z toho 10 % jen v hlavním městě. Ovšem přesné statistiky zatím neexistují. Především v zimních mrazech je úmrtnost lidí bez domova podle odhadů terénních pracovníků kolem 1 až 2 %.

Tagy

Přílohy