Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto

Kontakt a vyjednávání sociální práce s psychiatrickým klientem v nízkoprahových službách

Na co se v komunikaci zaměřit a jak rozumět jednání člověka, jehož vnímání může překračovat rámec logiky.

Česká asociace streetwork Vás zve na kurz Kontakt a vyjednávání sociální práce s psychiatrickým klientem v nízkoprahových službách. Dvoudenní 14 hodinový workshop pro max. 15 osob je určen pracovníkům v přímé práci, např. TP, NZDM, KC, poradny. Kurz má akreditaci MPSV. Kurz byl v minulých letech akreditován pod názvem Kontakt s klientem se specifickými potřebami.

Anotace kurzu:

Sociální pracovníci se v kontextu nízkoprahových služeb (denní centra, terénní programy pro osoby bez přístřeší, služby pro uživatele drog apod.) běžně setkávají s klienty, trpícími duševním onemocněním, deprivací, duální diagnózou (kombinace se závislostním chováním) nebo jinou obtíží. Průvodními projevy takovýchto klientů je pak obtížné zvládání běžných sociálních kontaktů a sociálního začleňování vůbec. Opakovaně se ukazuje, že tito klienti propadají pomyslným sítem standartních sociálních služeb a logickou branou zpět se pak stávají nízkoprahové – stacionární nebo terénní služby. Je tedy žádoucí, aby sociální pracovník, v terénu či nízkoprahu, byl schopen s takovýmto klientem vést dialog, mapovat potřeby, případně delegovat a motivovat klienta do návazných služeb.

Cílem kurzu je nalézt způsoby, jak prakticky postupovat při práci s těmito klienty, jak vhodně navázat kontakt, na co se v komunikaci zaměřit a jak rozumět jednání člověka, jehož vnímání může překračovat rámec logiky. Zaměříme se na měkké dovednosti a jejich praktické využití v oboru sociální práce. 

Další informace o kurzu se dočtete zde.

Tagy