Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto

Individuální plánování v nízkoprahových službách (děti a mládež)

... aneb neučte se vyplňovat formuláře, naučte se o plánování přemýšlet!

Česká asociace streetwork Vás zve na seminář IndividuálnIndividuální plánování v nízkoprahových službách aneb neučte se vyplňovat formuláře, naučte se o plánování přemýšlet! Dvoudenní seminář (16 hod.) je určen pro pracovníky sociálních služeb pro děti a mládež a je akreditován u MPSV. Kapacita semináře je max. 20 osob. 

Seminář je určen pro pracovníky v přímé práci, i pro vedoucí a metodiky služeb. Lektor Ing. et Mgr. Aleš Herzog vyvíjí od roku 2006 metody, jakými nízkoprahové služby mohou naplňovat standardy kvality sociálních služeb v oblasti jednání se zájemcem, uzavírání dohod a individuálního plánování. Tyto metody jsou prověřeny praxí i inspekcemi (např. dohodoplánování, rozhovor o životě a cíli spolupráce, záznamy IP ve stylu Příběh, Úkol, Tady a teď, Koloběh – cyklický evaluační model.)

Seminář směřuje k tomu, aby si pracovníci zvědomili, že individuální plánování je vlastně strukturované přemýšlení o klientech. Účastníci semináře typicky po jeho skončení hodnotí individuální plánování jako proces, který dlouhodobě intuitivně dělají a mají chuť jej využívat a rozvíjet jako smysluplný nástroj pro dosahování přínosu pro klienty svého zařízení.

Pracovníci si na kurzu vytvoří záznamy individuálních plánů vlastních klientů a dostanou je v elektronické podobě.

Další informace o kurzu se dočtete zde.

Tagy